Var är tv-programmet för Sveriges Veganmästerkock?

2014-01-08

Så har Sveriges Mästerkock börjat igen. Jag gillar verkligen det programmet, men är det inte ändå jävligt tröttsamt med allt kött, kött, kött i alla matlagningstävlingar och matlagningsprogram på tv? Kanske borde programmet heta Sveriges Köttlagare. Köttköttkött. Animalierna och proteinhetsen liksom sprutar ut ur öronen på alla närvarande. När kommer matlagningsprogrammet för alla supervegankockar där ute? För DÄR snackar vi skicklighet! Tänk så mycket fantasi och briljans som skulle krävas av deltagarna. Är det någon gång du verkligen måste ha koll på matens kemi så är det vid vegansk matlagning.

Är du impad av killen som kan steka en perfekt köttbit med rödvinsås till? Beskåda då veganen som kan göra en sockerkaka utan varken ägg, mjölk eller till och med gluten, som är både snygg och god. Med vegansk mat kan du både göra något som efterliknar en kötträtt, eller något helt nytt! Variationerna är oändliga!

Behöver vi verkligen en till kokbok av en entusiastisk köttätare, när framtiden snarare ligger i den veganska och mer klimatvänliga maten? Det känns helt enkelt jävligt omodernt och dassigt att folk (män, karlar, gubbar framförallt) står och tjötar om trökiga likdelar i en tid som denna. Fixeringen vid kött är direkt hälsofarlig enligt flertalet studier (orkar inte ens länka då de är så många, det är bara att googla). Dessutom skulle det ju inte skada om vi fick fler inspirerande matalternativ för alla allergiker också. Det finns så mycket kvar där ute att upptäcka, så fram med kockar som kan laga god och häftig mat åt alla!

Köttvärlden lever fortfarande kvar i villfarelsen att veganer hankar sig fram på lite sallad och linssoppa, när det inte är ens i närheten av sanningen. För varje vecka som går dyker det upp nya veganska produkter och nya veganska recept, nu fattas bara det där fantastiska matlagningsprogrammet också!

 

Här är några exempel på vad skickliga veganer levererar nuförtiden:

 

Citronmarängpaj som ser sjukt god ut…


 

Eller vad sägs om den här osten… (kolla in The Gentle Chef på facebook för mer ashäfta tips)


 

 

Eller kondenserad sojamjölk!

Kom igen nu köttisar!

 

 

En kommentar “Var är tv-programmet för Sveriges Veganmästerkock?”

  1. Syster P skriver:

    Håller med! Skulle jag vilja smaka den Marockanskinfluerade tjejens vegosoppa som hon gjorde, såg sjukt god ut :) Mer vego åt folket, och framförallt åt gubbarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *