Musikvideos med halvnakna objektifierade män

2013-05-13

Dags för ännu ett inlägg och en del i min (ack så subtila) kamp om att kvinnokroppar och manskroppar ska objektifieras lika mycket i media. Har även länkat två tips tidigare här (snygga lår och klackskor bland annat). Jag ville framförallt ta med videos där nakenheten dyker upp rätt fort och där man slipper se kvinnokroppar i massor (slinker tyvärr med några ändå).

Jag frågade runt lite på ett forum om tips och gav Marina And The Diamonds – Hearbreaker som ett bra exempel på vad jag ville se.

Jag fick några tips, bland annat D’Angelo – How Does It Feel som verkar vara en favvo hos många, så den får vara med även om jag personligen tycker att den är lite för machomanlig, men alla har ju olika smak.

Många tipsade även om Lady Gagas Alejandro, som väl är helt klart godkänd, men också ganska känd redan, gissar jag.

Den som dock ledde vägen och alltid kunnat det här med att ha sexiga män i sina videos är ju förstås den stora och enda riktiga stjärnan Madonna. Tyvärr finns hennes videos sällan i hel version längre på youtube av någon tråkig anledning (upprättshovssskäl antar jag), men den viktigaste snutten från hennes Girl Gone Wild-video fanns i alla fall! (med dansarna från Kazaky?)

Eller här på vimeo fanns faktiskt hela! (och hon kan verkligen det här med att omge sig av män)

 

Men nu kommer vi in på riktigt intressanta grejer! The Irrepressibles – Arrow. Två nakna manskroppar som interagerar med varandra, endast, inget mer. Ahhh. Njutning!

Detta är egentligen inte en officiell musikvideo, men något av det bästa jag sett! Två vältränade killar som dansar väldigt bra till Daft Punks Harder Better Faster Stronger. Se den! Otroligt impad. Snyggt jobbat.

En av mina personliga favoriter, där man lyckas kombinera nakenhet och humor men på ett sätt som inte stör, utan där nakenheten fortfarande (enligt mig i alla fall) är sexig är i Valley Lodges All Of My Loving. Underbar! Synd bara att det inte är en småsunkig tjej som använder killarna istället för en gubbe.

Millionaires – Just Got Paid Lets Get Laid går hårt ut med både strippkille och kille i koppel bland annat. Samt provocerar säkert minst 2 föräldragenerationer med sin övriga dekadens.

Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe har ganska ordentlig inzoomning i början, sedan är resten av videon ganska mjäh. Men ändå!

Man som yogar naken etc i Alex Kassel feat Adam Joseph – Chasing The Dream

Någon kan säkert fatta tycke för Nitzer Ebb – I Give To You också.

Om du själv har några bra tips så tveka inte att kommentera!

Obs! Inte intresserad av typ sånt här (Blink-182 – What’s My Age Again?):

3 kommentarer “Musikvideos med halvnakna objektifierade män”

 1. anna skriver:

  Inte en regelrätt musikvideo, men ett utdrag ur musikalen Gentlemen prefer Blondes från 1953:
  http://www.dailymotion.com/video/xaifd0_ain-t-there-anyone-here-for-love_shortfilms#.UZJUuSvkW9w

  Jag blev helt chockerad – men positivt! – när denna sång kom första gången jag så filmen. Så bra, så tidigt också! Hawks är iofs något så udda som en supermachoregissör som lyckades göra flera i mitt tycke enastående ”feministiska” filmer. Inte minst ”His girl Friday”. Bra att du tar upp detta tema, som borde vara solklart men som konstigt nog ständigt tycks komma i skymundan. Heja!

 2. ling0n skriver:

  Anna: Haha, oj! Helt fantastisk ju! Speciellt att de där badbyxorna i början ger ett väääldigt naket intryck också. Ska definitivt kolla upp His Girl Friday!

 3. Lo skriver:

  Känner likadant som du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *