Mina små lyxiga livsnjuterier

2015-08-28

Pengar kan inte göra en lycklig, men ibland kan de onekligen göra en något mindre olycklig. Det finns (tack och lov) många saker jag njuter av som är helt gratis, men nu tänkte jag prata specifikt om min trösthandling! När det där diskbänksdramat man lever i helt enkelt behöver den omtalade guldkanten.

 

När jag vill lyxa mig på matfronten så ruinerar jag mig alltid på Taifuns mandel-sesamtofu. Den är den absolut godaste tofun som finns och kan inte ens jämföras med någon annan sort. Tyvärr är den svindyr (30-35 kr). God att äta stekt i kuber till nästan vad som helst, eller utan tillbehör. En riktigt pengasprättande kombination är plockmat i form av denna tofu, gröna köttiga oliver, pavébröd och pekannötter!

 

En sak som oftast inte är så dyr i sig, men som blir dyr när man samlar på sig det med åren eftersom ”Det är ju så billigt om jag bara köper ett eller kanske tre” är nagellack. Jag börjar komma upp i en gedigen samling, speciellt tack vare min långa kamp för att hitta det perfekta turkosa nagellacket. Maybellines Color Show Turqoise verkar äntligen ha mättat min hunger på den fronten. Det gör mig alltid på gott humör att måla på en ny färg och mötas av den varje gång jag råkar se mina händer. Under det gråa november kan jag verkligen rekommendera neonrosa eller neonorange! Det kan dock vara lite distraherande när man försöker läsa facklitteratur…

 

Som det kanske framgått av nagellacket så gör färg mig glad. Så ibland unnar jag mig en ny rolig akrylfärg av märket System 3 att måla med, som neonröd eller guld!

 

Tyg är ju också färgglatt ofta, men har också något som akrylfärg och nagellack saknar, nämligen struktur. Senast jag besökte Gårda Textil råkade det här underbart rara rosa lena sammetsliknande tyget följa med hem. Egentligen skulle jag bara ha en meter, för att… för att jag blev kär. Det blev dock 2,5 meter eftersom det var allt som fanns kvar, det kändes så onödigt att lämna kvar det lilla. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska göra med det, jag bara vet att jag måste ha det här tyget i mitt liv. Kanske blir det ett par kuddar, kanske ett par byxor. Det stora nöjet ligger oftast i att planlöst vandra omkring i tygaffären och noga tafsa på allt som fångar ens blick medan man febrigt drömmer om allt man kan göra med allt fint man hittar!

 

Det händer också att jag tar mig ett litet glas mandellikör, närmare bestämt Disaronno. Självklart i ett ordentligt likörglas.

 

Det här är en choklad med riktigt vuxen smak. Den är allra godast att bara ta en bit av. Jag vet, det är helt absurt men det är faktiskt sant. En bit smakar otroligt mycket körsbär, men mer än så smakar nästan ingenting alls.

 

Satyas rökelse. Mild, stark men inte så parfymig. Gör en så skönt dåsig att man slappnar av. Upplevelsen av doften varar också länge, uppåt två timmar. Bra när man varken känner för att äta eller dricka men ändå vill ha något.

 

Tvålarnas tvål. En tvål som doftar precis sådär klassiskt tvåligt som man tänker sig att tvål ska dofta. Gör sig nästan bättre kvar i förpackningen att bara ha i närheten att sniffa på lite då och då än i tvålkoppen, även om den gör sig ypperlig där också, förstås. (Finns på Åhléns)

 

När jag fyllde år senast tog jag äntligen tag i det här med att skaffa en parfym. Jag hade läst på innan om att den ska matcha ens kroppsdoft och allt det där, och jag gjorde mitt bästa för att matcha. Det här blev resultatet. Tydligen luktar jag (enligt mig själv i alla fall) röd grape, för det är precis vad den här parfymen luktar. Cirka 500 kronor för lite vätska som luktar gott låter ju dyrt, men egentligen blir det ju inte så farligt med tanke på hur länge den räcker. Hatar att den heter ”Woman” dock. Usch.

 

Älskar te. Dricker minst en liter om dagen. Perfekt när man är lite rastlös, kanske något sötsugen, men inte heller direkt känner för att äta något. Långvarig njutning. Just den här sorten smakar så otroligt mycket ros. Känns väldigt lyxigt och drömmigt.

 

Vad vardagslyxar ni med?

En kommentar “Mina små lyxiga livsnjuterier”

  1. Erik skriver:

    Det dyra ölsortimentet är helt klart min lyxpryl of choice.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *