Jaha, och var är alla nakna män i den här tv-serien då?

2012-12-30

Jag har börjat följa en ny tv-serie. Jag tänkte skriva lite om mina tankar kring den, trots att jag hittills bara sett fyra avsnitt. Men fyra avsnitt räckte ganska långt för att göra mig väldigt trött på bröst. Serien heter Boardwalk Empire och handlar om spritmaffian i USA under förbudstiden.

HBO brukar göra kvalitativa serier, och den här serien är väl inte direkt något undantag, men det finns en sak som stör mig något så enormt. Den innehåller nämligen väldigt många nakna kvinnokroppar, i jämförelse med hur många nakna manskroppar man får se. Inga alls närmare bestämt, om man tänker sig bilder från midjan och nedåt faktiskt. Det vore inget problem i sig med kvinnokroppar om man även fick se manskroppar lite då och då, men det får man inte. Detta får mig att känna att denna serie är av den klassiska sorten: av män, om män, för män. Kvinnor göre sig icke besvär. Folk som vill se annat än nakna kvinnor är inte en målgrupp för den här serien. Det är inte oss de försöker locka.

Det som bidrar till att göra det hela ännu värre är att serien innehåller många nakenscener som jag dessutom tycker är ganska onödiga för själva storyn. Scenerna är faktiskt helt jävla irrelevanta. Det är jätteilla dold asdålig fantasi för att göra en serie intressant. Det är lite ”Oj nu ska vi illustrera att de är på ett festligt ställe, och bästa sättet att visa det på måste ju ändå vara med ett naket kvinnobröst?”.

Eller ”Oj nu ska vi illustrera att den här äldre mannen har en älskarinna, bäst att visa henne naken så tittarna verkligen förstår att hon är någon som han har sex med”.

Och för att vi verkligen ska förstå att det är sex det handlar om så kan hon väl få slicka på en sked lite sexigt också?

Detta är mannen vi får se i samma scen, otroligt sexigt, inte sant…

Och sen, för att vi ska fatta att maffiabossens älskarinna är svartis på den enda smarta kvinnan i serien vars liv vi får följa närmare och som maffiabossen har ett gott öga till så mååååste älskarinnan bara gå och köpa underkläder i butiken där den smarta kvinnan arbetar och ja… vara naken en himla massa, typ i flera minuter, och dessutom posera väldigt onaturligt men sexigt?

Det går också att bara klämma in en liten, liten bröstvårta i en dramatisk scen där en av huvudpersonerna nästan blir skjuten sekunden efter:

Och när det gifta paret har sex så måste det givetvis illustreras med ett par kvinnobröst (i flera minuter, flera klipp), funkar ju inte med typ… hans rumpa, eller hans kuk för den delen:

De lyckas till och med peta in nakna kvinnor i konsten som hänger på väggarna bakom skådespelarna!

 

Boardwalk Empire har egentligen bara med en endaste vacker man, Michael Pitt, som passande nog visat bland annat just sin pitt i andra filmer, som The Dreamers (rekommenderas starkt!). Med andra ord borde det inte vara något större problem för crewet att få honom att visa sig i lite onödiga men ack så lockande och trevliga nakenscener heller kan man tycka. Men å andra sidan har jag hört att kvinnor ändå inte vill se nakna män, och speciellt inte deras rumpor eller kukar. Antar att jag kanske föddes utan kön. Klipp från The Dreamers:


Men istället för att få se bilder på några intressanta delar i Boardwalk Empire så får vi se detta:

Oooh vad generöst, en rygg! Funkar väl om man gillar ryggar mer än annat antar jag…

Bar överkropp på en man, det är verkligen att bjuda på något extra…

Lite njutande ansikte, funkar väl, fast inte när han precis övertygat sin fru om att utföra oralsex som hon verkar tveksam till…

Och så en scen där han och en annan köper kostym… lite lår… hurra…

 

Serien är inte så himla spännande heller egentligen, men för den manliga (heterosexuella) publiken är den nog ändå rätt lockande med tanke på alla avklädda kvinnor. Skadar ju inte med lite bröst liksom! Det är det gamla sex-säljertricket, förutom att det liksom inte egentligen är sex, det är bara en massa nakna kvinnor. Men det är i och för sig samma sak i media. Det tycker jag är trist. Jag vill också ha ögongodis! Jag ser gärna Michael Pitts pitt, om man säger…

Det är också på något sätt talande att den enda kvinnas öde vi egentligen får följa närmare är en kvinna vi inte får se naken. Vad säger det oss om synen på kvinnorna i serien? Jag undrar dessutom om de kvinnor som gör nakenscener får mer och bättre betalt än de påklädda männen i serien. Jag gissar att så antagligen inte är fallet. Det ska ju bara vara så. Att kvinnor är nakna och män påklädda, för det är minsann så alla vill ha det ändå! En naken man är väl snarare provocerande.

Jag kanske borde sett klart hela serien innan jag uttalar mig, men jag hyser inga större hopp om fantastiska nakenscener på männens sida i denna serie, inte efter fyra avsnitt med så många kvinnobröstscener att jag inte ens kommer ihåg hur många jag sett. Lite googling talar om för mig att man senare kommer få se full frontal på en (fyrtioårig) man, men inte ens det kan kompensera för alla bröst, rumpor och lår jag skådat hittills!

Jag gillar inte det slentrianmässiga användandet av kvinnors bröst. Ska man visa nakna kvinnor så ska man även visa nakna män. Det är inte ens samma sak om de faktiskt visar nakna män, eftersom att män ofta visas med i förbifarten när han gör något, inte på ett sensuellt sätt som kvinnorna. Det manliga alternativet för nakna bröst är faktiskt inte bara att visa upp kuken. Det är att bli filmad i vackert ljus, med en smekande kamera och vackra poser, på ett sätt som ska attrahera tittaren. Det händer inte ofta. Det händer definitivt inte i Boardwalk Empire.

 

——-

Uppdatering:

Detta var alltså scenen med den fyrtioåriga mannen som eventuellt skulle ha kunnat kompensera för alla bröst. Känner mig inte direkt kompenserad!

1. Hennes bröst

2. Hennes bröst (och liksom så passande att HENNES nakna kropp får skydda hans)

3. Hans kuk i en jävligt dunkel korridor (och han är fortfarande FYRTIO också)… ja vad tycker ni, pirrar det till eller?

 

 

 

10 kommentarer “Jaha, och var är alla nakna män i den här tv-serien då?”

 1. Tjoffex skriver:

  I senaste säsongen får vi se en del nakenhet från Bobby Cannavale, i anknytning till att han blir sexuellt dominerad av olika kvinnor (förvissa prostituerade som han bossar runt en del vilket gör dynamiken lite mindre spännande…), men det är nog det spexigaste… Syftet är mer att visa hur badass han är som kutar runt och skjuter folk utan att ens bry sig om att han är naken och fortfarande har ett bälte åtdraget runt halsen än hur fin han är att titta på naken liksom. Han har en scen åt det hållet med Gretchen Mol (som spelar Pitt’s mamma) som hinner bli lite intressant dock

 2. MarySaintMary skriver:

  Ja, det är skitirriterande. Har inte sett Boardwalk Empire, men det är ju samma sak som t ex Game of Thrones (det är några enstaka erotiska scener där man ser lite mer av männen, men det går inte att mäta sig med hur många horor och andra nakna kvinnor som visas upp).

  Gillar True Blood i detta sammanhang. Där har de nog gått in för att vara jämställda i det avseendet. Många heta killar (och tjejer) utan kläder! *tips*

 3. Johnny Doomtrain skriver:

  Var ju naken överkropp på nissen i sängen där så jag förstår inte riktigt..

  Visst, man fick se en muffla och kanske ingen snase men who gives? Ska man börja balansera allt 50/50 så kommer livet bli extremt tråkigt och grått…

  Dessutom är kvinnor mer sexuella genom fantasi och känslomässigt engagemang medan män generellt får ståkuk så fort vi får se en tutte. Detta är fysiologiskt betingat och inte en ”social konstruktion”.

  Jag måste fråga utan att på något sätt vilja förolämpa dig, men har du Asperger?

 4. Dean skriver:

  Johnny, jag vet inte om jag ska svara, för det finns en risk att jag bara matar troll.
  Who gives? Uppenbarligen Lingon och två till, plus mig, antagligen fler. Uppenbarligen inte du, men who gives att en kille inte bryr sig om tjejers åsikt? Tack ändå för din as-givande synpunkt om livets eventuella färgbrist i ett samhälle som bjuder på fler killkroppar.
  Dina vetenskapliga fakta är jätteimponerande, verkligen. Du har säkert helt rätt. Alla tjejer som får den kvinnliga varianten av ståkuk av att se nakna män är antagligen undantag alternativt feministiskt hjärntvättade. Egentligen vill kvinnor helst sitta stilla och vara nakna och vänta på att bli uppvaktade av random män, spelar ingen roll hur de ser ut bara de kan ge en diamantringar och rosor. För det är vi biologiskt betingade att vilja ha.

  Jag måste fråga utan att vilja förolämpa dig, men har DU asperger?

 5. ling0n skriver:

  Johnny: Du behöver läsa mitt första inlägg, myten om att kvinnokroppen är vackrare: http://www.ling0n.se/kvinnokroppen-ar-helt-enkelt-vackrare/

  ”Ska man börja balansera allt 50/50 så kommer livet bli extremt tråkigt och grått…”
  Tråkigt för vem? Inte för mig, kanske för dig, som får se mindre bröst och mer snase.

  Varför vill du veta om jag har en diagnos?

 6. ling0n skriver:

  Tjoffex: Ja, jag läste ju som sagt om detta, men hittade inte något jättebra klipp av det, men kunde ändå ana att det skulle vara något sådant du beskrev. Det är alltså inte _samma_ sorts nakenhet, över huvud taget. Folk gör misstaget att tro att nakenhet är densamma oavsett. Så är det ju tyvärr inte.

  Mary: Skulle kollat True Blood om jag gillat vampyrer och sånt, tyvärr gör jag inte det. :) Men folk BORDE kunna koppla varför det blivit så poppis bland tjejer med True Blood och Twilight!

 7. Lisa skriver:

  Boardwalk överhuvudtaget var ganska trist och slentrianisk hela första säsongen, och ja, de säljer oerhört mycket på bröst och kvinnligt pubeshår. Och annat som var trist och totalt uppenbart för att locka tittare till andra säsongen. Däremot vill jag försvara älskarinnans posering – hela grejen med henne var att hon skulle vara onaturligt poserande, det var hela hennes grej. Hon har känslor, en fullt fungerande hjärna, men så hon får makt över andra är genom sin sexualitet, och dessutom är hon ju full hela tiden. Okej, de kunde löst det på ett bättre sätt, men jag hade känt mig hotad om tjejen jag fajtades mot ställde sig och bara pow, tajt kropp onaturligt poserande. Men som sagt, antagligen mer en ursäkt att se Paz de la Huerta naken igen.

  Jag tycker absolut att all Steve Buscemis hud är oerhört sexig, men jo, man borde ha mer casual manlig nakenhet på TV. Man borde ha mer casual manlig nakenhet överallt.

 8. Ville skriver:

  Nakna, ogenerade män hittar du i Oz.
  De flesta är dock i 30+ åldern, men ändå.

 9. […] som handlar om när han spelade i Bernardo Bertoluccis The Dreamers (som jag även nämnt tidigare här): I was nervous for the sex scenes. It’s tough for an American actor, because it can be […]

 10. […] Jag är inte lika lyrisk. Min första tanke när jag fick höra talas om serien var ”Åh vad kul, en serie om sex, jag gillar sex!”. Min andra tanke var: ”Men vänta nu, är serien från HBO? Innebär det att jag bara kommer få se en massa kvinnobröst?”. Efter att ha sett första avsnittet har mina farhågor tyvärr besannats. Samma tanke dök återigen upp som när jag skrev inlägget om Boardwalk Empire: ”Jaha, och var är alla nakna män i den här tv-serien då?”. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *