Hur man hittar musik…

2013-09-25

Ibland märker man hur slumpartat livet är. Sättet jag fann bandet Grizzly Bear påminner mig rätt bra om det.

Sommaren 2012, gick Gotyes Somebody That I Used To Know på radion. Tyckte att den lät som någon återupplivad gammal bortglömd låt från 80-talet och blev kär i både låten och videon med hans hjärtskärande uttryck:

Efter tvångsmässigt många lyssningar började jag fundera över vem den där tjejen i videon egentligen var och gjorde lite efterforskningar. Hittade några låtar men var inte jätteimpad, tills att jag fann kanske den bästa covern/mixen jag någonsin hört, med Tears For Fears Head Over Heels blandat med vad som skulle bli ett av mina nya favoritband, Grizzly Bears, med låten Two Weeks. Här kommer verkligen hennes röst fram, och jag älskar hur hon rör sig när hon sjunger:

Så vidare från Gotye på radion, till Kimbra på youtube till Grizzly Bear. Videon till Two Weeks är sevärd. Dagens musikvideos är ju ofta ganska tråkiga och sexfokuserade utan någon egentlig story. Den här videon är väldigt enkel, genialiskt enkel, och har väl egentligen inte heller någon story, men det behövs inte. För deras klädsel, långsamma nästan drogade ansiktsrörelser och ljusskenet som sakta sprider sig i deras ansikten samtidigt som de ler, lämnar en med ett starkt men spännande och svårplacerat obehag:

Two Weeks påminner mig för övrigt om… Jay Z:s Hard Knock Life:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *