En liten utflykt i skogen

2015-08-31

Som jag tidigare skrivit om, tyckte jag inte särskilt mycket om friluftsdagarna när jag var liten. Därför känns det som en liten seger, och som en utveckling, att jag nu gärna ger mig ut på en tur i skogen självmant och dessutom tycker om det! Skolan lyckades inte förstöra det helt för mig.

Jag brukar promenera längs Lärjeån i Angered men har inte vågat mig från den enda stigen som jag en gång utforskade där. Så idag tog jag mod till mig och tog en annan sväng, och hamnade plopp i Bergsjön till slut, alldeles nära Rymdtorget där jag bott en gång i tiden. Något chockartat, men kul! Nu vet jag hur hela vägen hänger ihop. Tog omkring 2 timmar eller så att gå, svårt att avgöra eftersom jag stannade till på vägen ibland, och ibland traskade på rätt fort.

Jag är ju ingen vidare fotograf, men är i alla fall djupt imponerad av vad min mobilkamera kan åstadkomma för de 1600 kronorna, eller vad den nu kostade. Om jag inte vore så kass skulle bilderna antagligen vara ännu bättre. Skönt att slippa släpa med sig den stora kameran (och ändå mest misslyckas). Har under ihopknåpandet av detta inlägg lidit av djup beslutsångest angående färgnyanserna på bilderna, därför är ingenting enhetligt och perfekt som borde vara i en blogg. Nåväl. Här är dagen i bilder!

 

Älskar den här känslan av regnskog. Porlande vatten. Kvittrande fåglar. Ljuvlig doft. Gräshoppor. Ytor med olika struktur. Bästa terapin som tänkas kan.

 

Tryggt med lite mänsklig närvaro i form av en trapp mitt i naturen.

Hittade fint grönt gräs (återigen, mobilkamera, så fantastisk!).

Den här hade fin färg och struktur tyckte jag.

Fint mjukt fluff.

Sedan träffade jag den här lille katten. Hen jamade mycket och ville bli väldigt klappad, så det gjorde jag.

Plockade den absolut sista älgörten som fanns att tillgå och några stackars nypon. Det var jättesvårt att få dem av busken utan att göra illa sig!

Än finns det blommor!

Hittade fin fuktig fluffig markbeklädnad (björnmossa?) . Jag har en spökarm. Men med knallrosa nagellack!

 

När jag ploppade ut nära Teleskopgatan såg jag en märklig sak på en balkong.

Tittar man närmare ser man att det sitter en livs levande liten kanin i en blomlåda!

 

När jag kom hem så var jag så ambitiös att jag sköljde av rosbladen som jag också plockat, la dem på hushållspapper en stund, och sen torkade dem sakta på 25 grader i ugnen (stod 50 grader i nåt recept men jag är glömsk så jag tog det extra försiktigt). Så nu har jag en hemgjord luktagottburk med egenplockade blad! Den doftlösa vintern är räddad.

 

 

Bra avslut på sommaren!

2 kommentarer “En liten utflykt i skogen”

  1. ling0n skriver:

    Tack, Per-Arne. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *