Världens godaste veganska majonnäs

2017-04-18

1 dl osötad alpro sojamjölk
2-2½ dl neutral olja
1 tsk salt
1 krm senapspulver (jag använde Colman’s)
1 krm kala namak/svart salt för en lätt äggsmak
1 krm paprikapulver
1 krm finmald svartpeppar
1 kork/1 tsk ättiksprit 12%

Mixa ner oljan i en tunn stråle i sojamjölken med stavmixer. När den tjockat till sig lite kan du hälla i kryddorna och sist ättikan, så blir den ännu tjockare.

(Om det inte fungerar beror det på att du har en oduglig stavmixer, det hände mig! Kan även vara svårare om oljan är rumstempererad och sojamjölken kall, låt mjölken stå framme en stund i sådana fall.)

En kommentar “Världens godaste veganska majonnäs”

  1. Magnus skriver:

    Ja har bra sprutt på min handmixer. Majonäs utan ägg? Måste pröva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *