Porr för heterokvinnor

2013-05-05

Jag tänkte göra detta till ett inte så litet referensinlägg. Alltså ett inlägg som folk ska kunna länka till när de pratar om porr för heterokvinnor men inte själva orkar argumentera för varför den vanligaste porren som finns idag är så dålig. Det blir långt, detaljerat, och fyllt med NSFW-bilder! (not safe for work)

Det pratas mycket om porr nuförtiden. Män ser på porr. Kvinnor ser på porr. Men porren är inte feministisk, sägs det, så då gör några kvinnor porr ur ett kvinnligt perspektiv, tänker de. Porr för kvinnor, av kvinnor. Hurra! Nu borde ju allt bli bra, tänker man. Men så enkelt var det visst inte. Man kan förstås nöja sig med att titta på vanlig gaping anal hole dipped in chocolate-porr också, men ibland kanske man tröttnar och vill ha något annat. Inga konstigheter. Problemet är att det inte finns så mycket annat. Inte ens när det handlar om ”porr för kvinnor” som är gjord av kvinnor.

Jag tänkte alltså kritisera utbudet av porr för heterokvinnor, för jag hör allt fler röster av kvinnor som saknar att se mäns kroppar. Jag hör allt fler röster av män som saknar att ibland faktiskt få känna sig objektifierade, sexiga och snygga. Som kvinna och/eller feminist som kritiserar porr så kan det lätt bli så att folk utgår ifrån att man är kysk, pryd, penetrationsfientlig eller helt enkelt en person som låter politiken gå före sin ”äkta sexualitet” och därmed ”PK”. När jag uttrycker en önskan och lust för att se något annat än den som porr som finns idag så är det inte jag, utan andra, som politiserar min smak. De ifrågasätter min lust, min sexualitet och anklagar mig för att bara göra det som en del i något slags feministiskt korståg.

Såhär kan det se ut om man googlar på åsikter om ”feministisk porr”:

Politik och sex blir oftast ett misslyckat äktenskap. Porr vill göra människor upphetsade, medan politik handlar om att förändra. Det är två sinsemellan nästintill oförenliga målsättningar. I feministisk porr ska därför tittaren ruskas om, skärpa sig, skämmas lite, förändras, omdanas, brytas isär och byggas om.

kan förstås vara fallet, och är i mycket av den ”porr för kvinnor” som existerar, och som jag kommer kritisera framöver. Det betyder dock inte att det behöver vara så. Inte om jag skulle få bestämma.

Det finns naturligtvis inte något som heter feministisk porr. Begreppet porr innebär något snuskigt, erotiskt och upphetsande.

Alltså: Sex som går till på det vanliga sättet i porr är riktigt sex, allt annat sex är ett politiskt framkrystat osnuskigt påhitt av feminister?

Varför kan det inte vara så att tankarna kommer först, sedan politiken? Det vill säga: Jag känner behov av annan porr, och gör därför politik av det? Självklart har feminismen hjälpt mig med vissa analysverktyg, men i grund och botten skulle jag inte be om detta om det inte var en del av min och flera andras sexualitet. Det finns en osedd efterfrågan av något nytt helt enkelt.

Min kritik i det här inlägget handlar inte om att kvinnorna behandlas som skit i vanlig porr, och inte heller om att filmerna är fula, eller att det inte finns en story (även om det stämmer i många fall). Inlägget handlar inte heller (så mycket) om kroppshår, fettprocent, silikonbröst eller fyllda läppar, det handlar inte om att kvinnoporr är ”tråkig” för att den är ”mjukare” och har handling eller något sådant alls som de flesta antagligen förknippar med just porr för kvinnor. Jag har inget problem med porr i sig. Jag har inget problem med penetration i sig. Jag har inget problem med objektifiering i sig.

Min kritik handlar återigen om avsaknad av objektifiering när det kommer till den manliga kroppen på bilder och på film, denna gång i porrfilm (främst på gratissajter, då de når majoriteten). För i det avseendet är porr för heteromän och porr för heterokvinnor skrämmande lika. Det är märkligt. De kvinnor som idag gör porr för kvinnor, verkar ha fått för sig att heterosexuella kvinnor mest vill titta på andra kvinnor? Kommer recensera några kvinnliga porrfilmsproducenter i framtida inlägg.

Att människor vill se porr med människor av det kön som de också vill ha sex med i verkligheten verkar konstigt nog gälla för alla förutom heterokvinnor?

Porr för heteromän: fokus på nakna stönande kvinnor
Porr för hetero/lesbiska kvinnor: fokus på nakna stönande kvinnor
Porr för homomän: ÄNTLIGEN fokus på nakna stönande MÄN?!

Den porr jag hittat som säger sig vara till för (hetero)kvinnor brukar i allmänhet kallas ”female friendly”, och den skiljer sig inte särskilt mycket från den vanliga porren. Eller jo, det finns vissa saker som skiljer sig (i bästa fall). Snyggt ljus! Snygg miljö! Snygga människor! Inga fula kläder, inga fula miner, inga fula attiraljer, inga fula ställningar eller fula ljud. Det är långsamma, verkliga rörelser. Inget mekaniskt pang-pang. Inget slaskhångel med vispande helikoptertungor. Och det är väl trevligt i sig.

X-art är väldigt bra på detta. Redan här skulle man ju kunna tycka att en heterokvinna borde vara nöjd och avsluta inlägget. Men så enkelt är det inte, även om det kan se såhär trevligt ut:

Vi får till och med ovanligt mycket snygg manlig rumpa. Och vi får även se mannens ansikte som njuter i HELA 5 sekunder i en film som är 15 minuter lång (resten ägnas åt kvinnans kropp):

 

Och nu till varför jag inte är nöjd. Även om allt är snyggt och fint och så, så finns det fortfarande ett problem med dessa filmer överlag. De innehåller nästan bara kvinnokroppar. Varför skulle jag som (mestadels) heterosexuell kvinna, vilja titta på en annan kvinnas kropp när jag sitter och runkar? (ja, runka går att använda för alla kön).

Eftersom en bild säger mer än tusen ord, så kommer jag enkelt och pedagogiskt visa med en liten bildkavalkad vad jag egentligen menar. Titta noga. Titta på kvinnan. Titta på mannen. Det konstiga är att det är två personer som har sex, men det är bara en som verkar styra och göra, och en som verkar njuta. Mannen är för upptagen med att göra, medan kvinnans jobb är att njuta. En riktigt njutande kvinna är en kvinna som är bra på sex. Att vara passiv och undergiven, och att njuta av just det. Njuta av att suga. Njuta av att bli slickad. Hon behöver inte vara så bra i övrigt, bara hon är bra på att njuta. För män blir kåta av att se kvinnor njuta. Och för att män ska kunna bli kåta krävs det ju då att den njutande kvinnan syns väldigt mycket i bild. Vad kvinnor ska bli upphetsade av i samma film är mer oklart. Tänka sig in i den njutande kvinnans roll, får man anta.

Suger kvinnan av en man får vi ändå sällan se hans halvöppna stönande mun eller hans kropp som åmar sig i njutningsvågor av hennes agerande. Vi kanske hör ett par grymtningar i bakgrunden, men det är allt, fokuset ligger på kvinnans kropp, även under avsugningen. Detta skulle väl iofs kunna vara vettigt, om det inte var så att fokus ligger ännu mer på kvinnans kropp när hon blir slickad. Det finns helt enkelt aldrig ett bra tillfälle där man kan filma mannens kropp i porrfilm, tydligen.

Kvinnan ger oralsex och hamnar i fokus:

Kvinnan får oralsex, och titta där, hamnar i fokus igen! Så ovanligt (inte).

Det är väldigt sällan vi får se något som ser ut ungefär såhär, där vi faktiskt mest ser mannens hud och hans rumpa i fokus:

Det här är inte riktigt samma sak, även om det för ett otränat öga kan se ut så:


Det är inget förnedrande eller kvinnofientligt med filmen. Enda felet är att det mest är hennes kropp, ansikte och njutning som är i fokus. Precis som i vanliga porrfilmer. För det är vad vi förväntas vilja se. Ingen vill ju se en naken manskropp ändå!

Letar man efter porr för heterokvinnor så blir man snabbt varse att det är en riktig djungel. Snårigt, och man går lätt vilse och hamnar helt fel. Letar man gratis porr så snackar vi cirka ett klipp på miljonen. Fick tips om Violet Blues Tiny Nibbles där det tydligen skulle finnas ”porr för kvinnor”, så jag ska gå igenom några sidor som länkas där som sägs vara till för heterokvinnor, inte sidor inriktat på lesbiskt och queer. Sidor för ciskvinnor som vill se cismän, alltså. Jag skulle kunna ge många fler exempel på sidor, men jag tröttnade efter ca 30-40 sidor då jag höll på att sprängas i luften av irritation över alla nakna kvinnobröst jag fick se överallt som på något magiskt sätt skulle få mig att förstå att det var en sida med porr för heterokvinnor jag var inne på…

Det är alltid såhär. Omslaget till filmen, hemsidan eller boken illustreras med en bild på: En kvinnas röda mun, ögon, ansikte, bröst, rumpa, rygg, ben, armar eller någon annan kroppsdel på en KVINNA. Heterosexuell porr för kvinnor bör rimligtvis visa bilder på MÄN. Njutande sensuella vackra män, ja tack. Så är det inte. Dags för bildkavalkad!

hot movies for her (antyder att det ska vara för mig alltså): så kan man se den här bilden på heterodelen, ja, hetero, inte den lesbiska delen:

For the girls ger ett blandat intryck, dock inget som direkt skiljer sig från den vanliga ”female friendly”-porren. Den saluförs med mycket nakna kvinnobröst istället för manliga rumpor t.ex:

Även metart var av någon konstig anledning länkad på sidan, på metart är det här utbudet:

 

Bleuproductions har detta som introduktionssida, får ni känslan av att detta är en sida för heterokvinnor som vill se mäns kroppar?


Girlfriendhandjobs
fanns också med på listan, tycker ni fokus ligger på kvinnan eller mannens kropp? Hett för främst heterokvinns?

 

Playgirl var inte länkat på sidan, och den är väl den säkraste sidan hittills för att slippa se nakna kvinnor när man letar efter nakna män (såvida man inte kollar under fliken ”couples”). Männen är inte alls i min smak eftersom de är alldeles för macho och maskulina (ser mer ut som en såndär muskeltävling), men de är åtminstone nakna:

 

Titta, äntligen en sida med män! nextdoormale och de tydliggör ”100% studs! 100% straight!”. Det tragikomiska här är att jag faktiskt inte tror att denna porr är gjord varken av eller för heterokvinnor. Det finns nämligen något som kallas Straight Guys For The Gay Eyes. En fetisch hos en del homosexuella män som tänder på att se just killar som de ”vet” är straighta.

Ledtråd nr. 1: Det är lite för bra för att vara sant ändå.
Ledtråd nr. 2: En kille har på sig jockstraps, vilket, om man kollar ibland på gayporr, bara förekommer i just gayporr (även om jag kan tycka att det är trevligt med):
Ledtråd nr. 3: Bilderna längre ner på sidan:

 

Och som den porrdetektiv (framtida yrkestitel?) jag är kan jag mycket riktigt konstatera det att mina aningar stämde. Längst ner på sidan står:

ABOUT NEXT DOOR MALE

Next Door Male brings the hottest men directly to you in intimate solo videos that capture the beauty of their rippling muscles, bedroom eyes and mounting excitement as they stroke and caress themselves. Shot by top quality cameras you can see every glistening drop as they cum and the flushed faces as they climax, you’ll feel as if you are in the room with these gorgeous men in their most initmate and private moments. Full photo sets let you download naked photos of your favorite men. Introducing fresh faces and men who are brand new to gay porn along with well known porn stars for a uniquely sensual experience. Only the hottest men can call themselves a Next Door Male!

Detta är inget ovanligt. Gaymän betalar (tydligen) bra för porr som är till för dem. Det finns även Gay For Pay, heterokillar som deltar i gayporrfilmer, eftersom det helt enkelt betalar bättre än heteroporr! (och de får lite mer stjärnstatus, då folk faktiskt bryr sig om deras ansikten osv). Än så länge finns det tyvärr inte riktigt någon porr för heterokvinnor att betala för.

Detta är nog det närmaste porr för heterokvinnor vi kan komma idag än så länge. Den som är någorlunda påläst vet att det finns producenter som till exempel Erika Lust (från Sverige till och med) som gör porr för kvinnor av kvinnor. Men de filmerna innehåller i regel för mycket av det jag redan klagat på ovan. Gayfilmsproducenter är alltså bättre på att göra objektifierande heteroporr för kvinnor, än vad kvinnor är, i dagens läge enligt mig.

Vidare kan man konstatera att det finns ytterligare förvirrande villovägar man kan hamna på i porrdjungeln som först gör att man tror att man kommit rätt, men som ändå visar sig vara fel. Till exempel Purecfnm (cfnm = ”clothed female, naked male”) har också bilder på nakna män, men varför får jag känslan av att sidan är till för… heteromän? Jo, därför att CFNM tillhör en fetischgren för undergivna heterosexuella män.

 

Jag sökte vidare på CFNM och fann följande på cfnm.net och det ser ju rätt trevligt ut, men är ett stort undantag.

 

 

CFNM tillhör alltså egentligen bdsm/fetisch-scenen, då det ingår förnedring och maktobalans. Det kan ju förstås vara trevligt, men det är inte direkt mainstream och vanilj, som man ändå får anta tilltalar majoriteten. Dessutom är det oftast till männens ”fördel” då männen får vara hur gamla, skalliga, håriga, feta och rödbrusiga de vill (i allmänhet inte speciellt hunkiga eller ”normsnygga” alltså), medan kvinnorna ska vara unga, smala, snygga, ha sylvassa klackar (obekvämt) och tajta lack/läderkläder osv för att duga som ”dominor”. Männen ”förnedras” ibland genom att kläs i kvinnliga attribut (trosor, strumpbyxor etc), det finns en hel subkategori som kallas ”sissy”, för ja, det är alltså (tydligen) förnedrande för män att iklä sig sådant, och det gör dem sedan kåta. Kul för kvinnor? Nej. Man skulle alltså kunna tro att femdomporr är den naturliga motsatsen till dagens mandominansporr, och visst, dagens porr är ju rätt dominansinriktad egentligen, men samtidigt anses den vara ”vanilj” och ”vanlig”, alltså blir det väldigt konstigt om motsatsen till det ska vara kvinnor som smiskar och binder män, eftersom det inte förekommer i vaniljporr, som jag ändå tror de allra flesta råkar på först och antagligen tittar på mest också.Tror man att femdomporr som existerar på internet är till för kvinnor, eller jämställd, så tror man alltså fel, igen.

Detta kan liksom inte vara motsatsen till vanlig porr:

 

Det enda som finns på ”marknaden” idag för sådana som mig äääär… inte helt oanat… BÖGPORR. Närmare bestämt TWINKPORR! Med de feminina männen, alltså de som får den feminina rollen i bögporren, där man i en heterofilm hade petat in en kvinna istället. Rollen att vara den som är passiv och njuter. En stor anledning till att man som heterosexuell/bisexuell kvinna söker sig till bögporren är för att… Det finns ingen kvinnokropp att filma, så kameran tvingas fokusera på den manliga kroppen, helt enkelt. Det är egentligen märkligt att sex och erotik mellan heteros alltid illustreras med en kvinnlig naken kropp (fast inte om man kan något om patriarkaaatet), men det är så det ser ut idag.

 

 

 

Det är inte det att heteromän inte kan se ut såhär, att det aldrig händer i verkligheten och att ingen vill se det, det är bara aldrig (nästan) någon som filmar det och lägger upp det på internet.

Slutsats: Det finns väldigt lite porr på marknaden idag som kan tilltala heterokvinnor som vill ha fokus på manskroppen. Det finns pyttelite, men man får dammsuga hela internet (jag har ägnat ett par månader åt det här inlägget). Förhoppningsvis kommer en förändring att ske, men det lär inte komma inom den närmaste framtiden, eftersom folk tror att allt är färdigt och bra nu när kvinnor börjat göra porr också (som bara fortsätter på samma spår som förr). Kanske måste jag börja göra egen porr. Eller så nöjer jag mig med bögporren eller Straight Guys For Gay Eyes.

Såhär skulle porr för heterosexuella kvinnor se ut om jag fick bestämma:

1. Mannen skulle vara skitsnygg

 

(lämnar fritt för personliga preferenser)

 

2. Mannens ansikte (mmm) skulle vara i bild, gärna med leende eller njutningsfulla ansiktsuttryck


3. Faktum är att hela mannens kropp skulle vara i bild (aaah)

4. Mannens kropp skulle vara i en objektifierad position där hans kropp är till för kvinnans (mina ögons) njutning (åååh)


5. Kvinnan skulle styra händelseförloppet oftare (jaaa)


6. De sexande skulle ha ögonkontakt ibland, och en kemi bör gå att utläsa. Maktobalans, jämställdhet, ömsesidighet, lekfullhet, vad som helst, bara något! I vanliga porrfilmer ser deltagarna ibland ut att ägna sig åt helt olika aktiviteter och befinna sig i olika rum många gånger. Det är trist.

 

Recensioner på bra (finns några) och dåliga porrfilmer kommer som sagt längre fram! Nu firar vi att inlägget äntligen är slut med en liten gif.

Fy på dig porrindustrin! Fy! Och fy på alla som tror att kvinnor inte vill se på manskroppar!

————————————-

ps. Jag har startat en grupp på facebook för alla som vill vara med och dela med sig av bra porr/erotiktips (alla kön, alla läggningar får vara med så länge man postar saker på gruppens tema!)

35 kommentarer “Porr för heterokvinnor”

 1. Evelina skriver:

  Så skönt att någon skriver om det här, jag håller med på alla punkter. Det roligaste med female friendly-kategorierna på porrsidor är att det är en rätt stor del lesbisk porr. Var är logiken i det!!!

 2. Annika skriver:

  Åååh, vad jag håller med dig. Den enda porr som jag faktiskt finner spännande och tilltalande är just gayporr (manlig) och tjejer som penetrerar män med strap-on och fokusen ligger på mannens njutning. Jag gillar inte heller de där muskelbergen och tycker jag kan finna en hel del fint på amatörgayporrgenren (vilket jäkla ord!) när jag söker på olika sajter på internet.

 3. Otto skriver:

  Intressant läsning och jag måste säga att ju mer jag tänker på det ju mer fel känns det (porr som tilltalar kvinnor, inte din text). Men, jag fick en ide som skulle vara kul att testa. Om man tar en homosexuell porrfilmsregisör som gör gayfilmer och sätter han att göra en film med en man och en kvinna och ber honom göra en scen som tilltalar honom. Hur skulle resultatet bli då? Ja, jag vill sätta en man till att göra scenen på grund av en del punkter du skriver om. Heteroporr för gaypublik. Min tanke är att det skulle kunna resultera i att det bryter mönstret som idag finns i samhället i stort vilket är var jag tror problemet ligger. Kvinnor som gör porr för kvinnor gör porr som de fått lära sig att porr ska vara för att sälja.

 4. ling0n skriver:

  Som sagt finns Straight Guys For Gay Eyes, och det är väl ungefär precis där man hamnar som du tänkt dig då. :) Fokus på killen, men heteroknull, typ.

 5. ling0n skriver:

  Ja, det är alltid väldigt mycket lesbiskt, och mjukt och sådant när det ska vara femalefriendly. Tråkigt. De har inte fattat grejen.

 6. ling0n skriver:

  Hahah precis, amatörgayporr is the shit. ;)

 7. Otto skriver:

  Som sagt finns Straight Guys For Gay Eyes, och det är väl ungefär precis där man hamnar som du tänkt dig då. :) Fokus på killen, men heteroknull, typ.

  Ungefär så fast ta det steget längre. Visserligen har jag inte forskat djupare i det här med SGFGE så det kanske finns.

 8. Otto skriver:

  Det finns egentligen bara ett sätt att ta reda på det. Behöver ha tag på lämplig regisör, lite utrustning och skådespelare. :D

 9. ling0n skriver:

  Jo, tro mig, har varit sugen på att ”ta saken i egna händer” om en säger…. :D Kanske i framtiden, vem vet!

 10. jonas skriver:

  har du sätt lie with me? det är en av mina favoritfilmer och de vänner jag vet har sett den har gillat den med även om det inte är så många( som jag vet har sett den)
  http://www.imdb.com/title/tt0418832/

  sen finns det ju en hel del amatörfilmer med fast kamera med, vad tycker du om det generellt? sen är nog ganska många av de som lägger upp en video porrskadade och beter sig ’som på porrfilm.’

  watch us fuck är nog rätt bra ur hetrokvinnligt perspektiv med tror jag, men har inte hittat nåt klipp där han runkar själv osv.
  http://pornorips.kill-porn.com/luckyshare/hardcore-siterips/watch-us-fuck-siterip-82-clips/

  http://www.fuckforforest.com/ är nog en ganska bra site med. verkar anstränga sig med att skifta kamerafokus med, även om det är mycket dreads, punkattityder och hippies så kanske inte riktigt vanliga par som kör vaniljsexet med annan kamerafokus.

  sen har jag sökt en hel del på ljudklipp med folk som har sex, för jag tycker ofta att ljudet är ganska eggande utan den typen av baggage som fokus bara på kvinnan även om en jäkla massa män verkar vara tråkigt tysta när de har sex, njuter, kommer.. har du hittat några bra siter för sånt?

 11. VIOLATOR skriver:

  Killar gillar att tjejer ser på lesbisk porr, för det öppnar upp möjligheter till trekant. Vi gillar däremot inte när tjejer kollar på snygga killar, för de är mycket snyggare än vi själva och då blir vi svartsjuka (och ren BÖGPORR är ju äckligt!!!). Kort sagt, tjejer ska ta hänsyn till vilken porr killar vill att de ska gilla – ständigt detta patriarkat som ska vara med och bestämma.

 12. ling0n skriver:

  Jonas: Jag tror att jag sett den, men minns inte så mycket.

  Amatörporr är väl sisådär, de flesta människor har ju ändå rätt normativt sex där tjejen är passiv och killen aktiv plus att killen oftast är den som håller i kameran. Diggar inte hippiestilen så mycket men känner till fuck for forest… Dock har det lilla jag sett där inte gett så bra vibbar heller. Watch us fuck hade… väldigt konstig sida om den ska vara bra ur heterokvinnoperspektiv, bara massa naken kvinnokropp? Ser helt virusskadat ut också, vågar inte klicka på något. :P

  Ljudklipp ja, nej det är nog en hel värld för sig. Men brukar också vara bättre i twinkporr.

 13. Johanna skriver:

  Så välbeskrivet! När jag väl hittar något som verkligen fokuserar på en manskropp och att han ska vara sexig och njuta inför mig som kvinna – ja då börjar jag skämmas efteråt. Sådana fina saker brukar jag bara lyckas hitta på forum med helt vanliga människor som viker ut sig för andra helt vanliga människor, typ: http://www.reddit.com/r/ladybonersgw/ . Där jobbar inga porrfilmsproducenter, tyvärr, så det är foton som gäller. Ett annat problem med att det är ”vanliga människor” som man skulle kunna prata med hur som helst är att det förstärker skulden, det blir på gränsen mot personligt.

  Jag tänker då: ”Hehehe hett. Najs. Ånej jag har ju en pojkvän! Tänk om han skulle veta hur mycket jag åtrått en annan mans kropp, och att en annan man har visat upp sig för mig sådär? Då skulle han väl bli ledsen och börja jämföra sig med honom. Jag borde sluta med det här så jag inte sårar honom :(”

  Men hallå vänta nu lite här..! Kvinnor visar ständigt upp sig för min kille på samma sätt utan att jag tycker att det är särskilt fel. Alla gillar väl porr liksom, det är naturligt. Ibland kan jag till och med bli sårad av att han öppet berättar hur sexig en annan kvinna är, men när jag säger att det sårar mig och jag vill att han ska låta bli med det möts jag av en ”kommer inte på fråga, det har inte med dig att göra och det finns inget du kan göra åt det, bara vänj dig”-vägg. Så varför skulle inte jag också få dregla över andra, provokativa och flörtiga? MÄN.

  Joförattdetfinnsinteatthittaordentligasådanaåååhhhhfanförihelvetevadargjagbliröverdet.

 14. ling0n skriver:

  Johanna: Låter som att ni har lite problem med tryggheten och bekräftelsen i er relation? Känner inte riktigt igen mig i resten av problembeskrivningen, kanske för att jag är poly. För mig är det självklart att man dreglar över (och har sex med) andra människor ibland…

 15. stainen skriver:

  Bra läsning, intressant! Jag håller med dig om att killarna i porren för UGmän oftast är väldigt fula. Det är faktiskt störande. Det kanske är svårt att hitta snygga killar med ungt utseende som ställer upp på att förnedra sig offentligt? Att ha varit eller vara manlig porrskådis är ju däremot nästan en merit för en man. Kan det vara så överhuvudtaget när det gäller udda porr att det är svårt att hitta riktigt attraktiva skådespelare?

 16. ling0n skriver:

  Stainen: Det går ju uppenbarligen att hitta kvinnor… Just i porren får ju kvinnor oftast bättre betalt eftersom ingen antas vilja titta på männen ändå, alltså ”behöver” de inte vara snygga heller, tror jag skaparna resonerar.

 17. Atle skriver:

  Intressant läsning! Tillgängligt skrivet, jag började reflektera över mina egna något motstridiga känslor kring objektifiering (är inte varje dag jag är förtjust i det). Hur som helst kunde jag känna igen mig i känslan av att vilja se män njuta och visst fan är det svårt att hitta! Att tänka på alla bakomliggande orsaker känns typ som att gå ut i solen bakfull. Som plåster på såren vill jag dela med mig av den här sidan http://www.beautifulagony.com! Tyvärr är det inga helkroppsbilder, så inga objektifierade kroppar på det viset. Men här verkar det finnas ett ganska jämställt utbud av njutande människor (subjektifiering?)

 18. ling0n skriver:

  Alte: Gött, har jag fått någon att fundera så har jag ju lyckats med något. :) Har sett beautiful agony förr, det är ett bra initiativ onekligen, men gratisklippet de hade var verkligen inte hett tyvärr. :P

 19. Atle skriver:

  Haha jaa, visst lever dom ut något otroligt! Kollade av nån anledning aldrig på klippet innan jag länkade igår, men ser ju nu att det kan vara svårt för en bredare publik att relatera till ”skrikorgasmerna” :P Det är verkligen betoning på AGONY.

 20. […] en del i mitt projekt om porr för heterokvinnor så tänkte jag nu recensera en första film som jag ramlade över av en slump för ett tag sedan […]

 21. Nalla skriver:

  Äntligen någon som skriver det jag tänkt i många år. Jag har ingenting emot porr, men den mesta är inte upphetsande, pga av sånt du skriver. Fram för riktig porr för kvinnor! Det är en outnttjad marknad och det finns chans att tjäna stora pengar här.

 22. Nalla skriver:

  En porrsajt för heterokvinnor måste innehålla både kvinnor som har kontroll och bestämmer OCH kvinnor som är passiva. Även kvinnor tänder på olika saker. Det viktiga är att man får se att mannen/männen njuter.

 23. ling0n skriver:

  Nalla: Absolut, dock kan det gott gärna få vara en liten övervikt med mer aktiva kvinnor ett tag för min del, den passiva sorten finns det trots allt rätt gott om. Men jag håller med, det viktiga är att männens kroppar kommer mer i fokus. Tror också det finns en stor outforskad marknad på området. Nästan så jag funderar själv på att försöka mig på den. :P

 24. Nalla skriver:

  Tror som sagt att det skulle gå att tjäna stora pengar. Nästan ingen kvinna vågar erkänna att de kollar porr, man blir direkt stämplad, men på nätet vågar man! Med tanke på att 50% av alla människor är kvinnor finns en enorm outtnyttjad marknad. Verkligen förvånande att ingen satt igång.

 25. Erik skriver:

  Intressant läsning. Vad tycker du om Anna Spans filmer? Hörde henne föreläsa om porr och hon är noggrann med att välja ut snygga manliga skådisar. Hon har alltid nån form av handling i sina scener och och en viss andel (vill minnas 1/3) av vinklarna ska vara ur vad hon kallade ”the female perspective” alltså objektifierande bilder av manskroppen.

 26. Mattias skriver:

  Tag tillfället i akt och skriv in till x-art och be dem att alltid göra två versioner av sina filmer, en mansfokuserad och en kvinnofokuserad. De har ju redan bildmaterialet, så det vore ju en trivial sak att klippa till. De kunde sedan ge dem samma filmnamn men med ett -f eller -m på slutet för identifikation.

 27. ling0n skriver:

  Nalla: Det finns ju några som försöker, frågan är hur bra de lyckas. Ska recensera några framöver!

  Erik: Håller på att leta upp lite olika, bland annat henne, det lilla jag sett hittills är… sisådääär. :P

  Mattias: Du kan väl göra det? :)

 28. Kristin skriver:

  Ett sådant underbart inlägg! Så skönt att känna att man inte var ensam i dessa tankar! Tack!

 29. Lina skriver:

  Om man gillar amatör-foton finns den här hemsidan: poringa.net, den är på spanska, men man väljer ”poringueros” i menyn för att se på män.

 30. ling0n skriver:

  Finns massa tumblr-bloggar med bilder, inte riktigt det som är problemet känner jag, utan snarare filmer.

 31. Hannah skriver:

  Jag är en tjej som gillar CFNM, och jag tycker det är synd att andra tjejer som hör talas om det och blir nyfikna får ett så dåligt förstaintryck. För få tjejer är verkligen det största problemet med CFNM.

 32. Malina skriver:

  Håller med på typ samtliga punkter! Jag har också slutat med heteroporr till förmån för (bra) bögporr. Cockyboys är typ det bästa jag sett, eller vad som helst med Colby Keller. Till exempel: http://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=1644020504

  Keep up the good work!

 33. Kim skriver:

  Tack för en jätteintressant text. Den gör det tydligare för mig hur ensidigt vinklad den mesta porren är för det manliga ögat. Och att kvinnor naturligtvis på samma sätt behöver kunna objetifiera mannen,
  Men någonstans i beskrivningen av hur bra porr (för heterosexuella kvinnor) skulle kunna se ut anar jag också en brist på stolthet för den egna kvinnokroppen.
  Bland alla bilderna till den här artikeln finns t ex inte en enda tydlig bild på en fitta – än mindre en fitta som blir tillfredsställd av en (snygg) man (i fokus). Sådana finns naturligtvis därute – även om de är underrepresenterade.
  I vanlig heteroporr visar männen stolt upp sina kukar som tillfredsställs på olika sätt av snygga, objektifierade kvinnor. Men var finns den kvinnliga stoltheten för den egna kroppen? För fittan?
  Är det den gamla nedärvda skammen/äcklet för det egna könet som biter sig kvar?

 34. Hannah skriver:

  För de som gillar CFNM så öppnar snart en svensk site på det temat. Tycker den verkar lovande om man gillar lite mer softcore. http://cfnmsweden.com/

 35. aron_zi@hotmail.com skriver:

  Härlig men himla lång text!
  Jag, som heterosexuell kille, har också haft jävla problem med hur porrindustrin inte alls visar känslighet & närvaro. Visst – jag får se mycket kvinnokroppar, men det är sällan trovärdigt! Tantrasex-filmer är det bästa jag har hittat. Och det visade sej vara samma för min flickvän.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *