Ett banalt pastarecept med sesamolja

2015-11-20

Får man ens göra såhär? Får man lägga upp ett recept på internet som knappt är ett recept? Nå, det är ju trots allt min blogg, och alla har vi vårt sätt att tillreda vår snabba slarviga vardagspasta på, inte sant? Se det som ett vardagsdokument. Diskbänksrealism. Som trots sin enkelhet förstås också är väldigt gott.

Nå, såhär brukar jag göra:

1. Valfri pasta, men gärna pennmakaroner eller skruv, så att osten och det andra kletar fast sig bra.
2. När pastan är kokt klickar jag i en stor klutt med carlshamns blåvita margarin eftersom det har godast smörarom och rejält med salt och peppar, och ”smörsteker” dem i någon minut tills ytan ser lite sådär härligt kladdig ut.
3. På med Heinz ketchup eftersom den är godast.
4. Kockens grönpeppar! Eftersom att den också är godast.
5. Ett berg med riven cheddarsojaost, gärna från Astrid & Aporna, men andra sorter funkar också.
6. Häller över jungfrusesamolja! Den ger en alldeles särskild sorts sötma.

Färdigt! Ät, helst på under fem minuter. Det är i alla fall vad jag brukar göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>